VASTAA KYSELYYN

Lappeenrannan kaupunki valitsi vuoden 2017 alussa paikallisen Metsävoiman ja täysin päästöttömän Tuulivoiman – nyt on sinun vuorosi. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvomme vuoden EKOenergia-merkityt sähköt. Voittaja voi valita palkintoajalle Lappeenrannan Energian Metsävoiman tai Tuulivoiman.

Kaukolämmön energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys etenkin Lappeenrannassa ovat huippuluokkaa.
EKOenergia sertifioidun eteläkarjalaisen Metsävoiman tuotannossa käytetään ainoastaan puuteollisuudessa sivutuotteena syntyvää kuorta, haketta ja purua – yhtäkään puuta ei kaadeta ainoastaan Metsävoiman vuoksi.
Puhdas vesi on elämän edellytys. Suomessa hanavesi on laadukasta ja terveellistä juomaa meille jokaiselle.
Yksittäinen suomalainen tuottaa kaatopaikalle päätyvää jätettä noin 200 kg vuodessa. Voit pienentää syntyvän jätteen määrää esimerkiksi ostamalla kestäviä tuotteita ja kierrättämällä.
Liikenne on yksi suurimmista ympäristön kuormittajista. Paikasta toiseen liikkumisesta aiheutuu noin 25 prosenttia suomalaisten hiilidioksidipäästöistä. Lisäämällä kävelyä, pyöräilyä ja julkisten käyttämistä arkeesi, voit pienentää omasta liikkumisestasi koituvia hiilidioksidipäästöjä.
Lämmitys on suuri energiasyöppö. Lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen kuluu noin puolet asuinrakennusten kuluttamasta energiasta. Jo yhden asteen lämpötilan pudotuksella voit pienentää 5 % energiankulutusta.